banner boulderkerkvenlo gebouw

Het gebouw

boulderkerk torens

De twee zeshoekige klokkentorens.

Onze boulderhal is gevestigd in het monumentale kerkgebouw aan de Johannis Boscostraat 2 in Venlo dat sinds 1 mei 2016 niet meer als kerk in gebruik is. Het gebouw ligt halverwege een natuurlijke helling, een trap voert naar de hoofdingang. Rondom de kerk liggen plantsoenen en grasvelden, bomen complementeren de groenvoorziening rondom de kerk.

In 1950, dus kort na de Tweede wereldoorlog, werd de Don Bosco parochie gesticht. In 1955 startte aannemer Coenders met de bouw volgens het ontwerp van de architecten Rats en Stoks. De voorgevel van de kerk wordt gedomineerd door de twee zeshoekige klokken-torens. De buitenmuren zijn opgetrokken in gele baksteen in wild-verband, alle vensters hebben betonnen omlijstingen. Het was direct duidelijk dat de kosten zouden oplopen omdat de ondergrond bestond uit een met zand gevulde leemput. Voor een degelijk fundament waren 120 heipalen nodig die 11 meter de grond in moesten.

In de noordelijke toren voert een wenteltrap naar de voormalige zangtribune die ver de kerk insteekt. Hier bevinden zich nu de kleedkamers. Het interieur van de kerk is een grote ruimte die door acht slanke kolommen verdeeld wordt in een breed middenschip en twee zijbeuken. De plafonds zijn bijzonder. In het middenschip zijn het vlak uitgevoerde zesdelige bakstenen kruisgewelven, de zijbeuken hebben plafonds in beton met koepelgewelfjes in gele baksteen.

De herinrichting van het gebouw als boulderhal is uitgevoerd met respect voor het monum-entale karakter van deze voormalige kerk. Zo bevindt zich onder het podium van de achterste klimwand nog de originele altaar verhoging.

afbeelding290x290 12

Plafond met kruisgewelven in baksteen.

afbeelding290x290 gebouw