banner boulderkerkvenlo klimmen5

Individuele bezoekers: Vrij Boulderen

Boulderen combineert fysieke kracht, mentale uitdaging en sociale interactie, wat het tot een boeiende en veelzijdige activiteit maakt.

Boulderen is een sport. Je kan het een keer komen proberen of meerdere keren per week beoefenen. Je hoeft geen les te hebben om te kunnen boulderen. Heb je het nog nooit gedaan dan leggen we je bij binnenkomst kort de regels uit en waar je voor je eigen en andermans veiligheid op moet letten.

Je kan daarna meteen aan de slag. Als je een beetje sportief bent aangelegd dan kan je zeker ons instapniveau aan.

Wil je hulp? Veel boulderaars vinden het leuk om anderen te helpen. Aarzel niet om hulp te vragen als je ergens niet uit komt.

Wat moet je weten?

Belangrijk om op te letten als je voor het eerst komt boulderen:

  • Hou de mat vrij als je niet klimt. Dit is enerzijds voor de veiligheid, je wilt je tijdens het klimmen geen zorgen maken over andere mensen waar je op zou kunnen vallen. Anderszijds doen we dit ook om elkaar de ruimte te geven. Zolang jij op de mat staat zullen anderen minder snel geneigd zijn de boulders te proberen waar jij voor staat. Niet iedereen vind het makkelijk om anderen daar op aan te spreken. Ben je klaar, stap je van de mat.
  • Leg om dezelfde reden je spullen, zoals bijvoorbeeld waterflesjes, ook niet op de mat, maar ernaast.
  • Kom je met kinderen onder de 12, hou je kinderen dan in de gaten. Per twee kinderen is een volwassen begeleider nodig. Als ons personeel ziet dat kinderen hun eigen veiligheid en die van anderen niet goed in de gaten houden zullen we daar de begeleider op aan moeten kunnen spreken.
  • Vanwege hygiene is het niet toegestaan om te klimmen op buitenschoenen of op blote voeten. Je hebt dus klimschoenen of binnensportschoenen nodig. Voor de beste klimervaring adviseren we het gebruik van klimschoenen. Je kan deze bij ons huren.

Praktische info